04.jpg

Klímakarbantartás saját kezűleg? Segítünk!

Amennyiben egy szóval kellene megválaszolni a címben feltett kérdést: NEM! A megfelelő és szakszerű karbantartást kizárólag a klímaszerelő tudja elvégezni. Előfordul azonban, hogy már használná a klímáját, főhősünk viszont csak hetekkel később tud érkezni megmenteni a helyzetet. Mit lehet tenni? Kis műszaki érzékkel az esetleges kellemetlen szagok megszüntethetők.

klimakarbantartas sajat kezuleg

A lépések:

  1. FONTOS: először áramtalanítani kell a készüléket, különben megrázó élményben lehet része!
  2. A legtöbb klíma előlapja felnyitható vagy leszerelhető, és így kivéve a porszűrőt, le tudja róla mosni a port.
  3. A porszűrő alatt találja a hőcserélő felületet, amit először óvatosan porszívózzon ki, majd a kereskedelemben kapható fertőtlenítő hatású klímatisztítóval fújja be egyenletesen.
  4. Ha ez kiszáradt és a szűrő is megszáradt, ismét összeszerelheti a klímát.
  5. Újra áram alá helyezheti a klímát.
  6. FONTOS: nézze meg, milyen hatóideje van a fertőtlenítő szernek és csak annak eltelte után kapcsolja be a készüléket!

A lépések magától értetődően NEM felcserélhetőek, illetve a fent részletezett folyamat NEM helyettesíti a klímaszerelő által végzett munkát, csak sokat segít a biztonságos használatban két szakszerű karbantartás között!

Klímaszerelőt keres, aki olyan karbantartást végez, amitől a légkondi évekig hálás lesz? Partnereink IDE kattintva érhetőek el. Fontos viszont kiemelni, hogy a jó szakembernek általában tele a naptára a melegebb hónapokban. Ha nem így lenne, nem lenne jó szerelő :) Éppen ezért érdemes előre gondolkodni, és már a légkondi szezon előtt befoglalni kedvenc szakemberét egy karbantartásra, nem pedig az utolsó pillanatra hagyni.

Kapcsolódó cikkek