Mobil klíma vélemények pro és kontra

Könnyű dolgunk van ma már, ha egy bizonyos dologgal kapcsolatban mások véleményére vagyunk kíváncsiak. Csak beütjük a megfelelő kulcsszavakat az internetes keresők valamelyikébe, s máris olvashatjuk, ami érdekel bennünket. A klímákról általában elmondható, de fokozottan igaz: megoszlanak a mobilklíma vélemények. Van, aki esküszik rá, és van, aki soha nem venne ilyen berendezést.

A mobil klíma hátulütői

A véleményezők szerint a mobil klíma túl hangos, a gégecsővel történő meleg levegő elvezetés nem sokat ér, tekintettel arra, hogy a cső mellett visszaáramlik a meleg levegő, valamint nem tartják energiatakarékos megoldásnak a mobil légkondit.

A mobil klíma előnyei

Szemben a mobilklímát ellenzőkkel, vannak olyanok (igaz lényegesen kevesebben), akik pozitív mobilklíma véleményt fogalmaznak meg. Szerintük kifejezetten jó dolog, hogy a házon belül bármelyik helyiségbe átvihető a mobilklíma, és az igényekhez igazítható a hűtés helyét illetően. Az is tény, hogy a pozitív tapasztalatokat olyanok írták, akik nem gégecsöves mobil klímát használnak, hanem kihelyezhető kültéri egységgel bírót. A vélemények alapján ez a jobb konstrukció: halkabb, a meleget tökéletesen kivezeti, s nem áramlik be helyette újabb meleg levegő kintről. A split klímákkal összehasonlítva még mindig a mobilklímákat tartják gazdaságtalanabbnak fogyasztás tekintetében, ugyanakkor a mobil klíma beszerzési ára lényegesen alacsonyabb a split klíma, de még az ablak klíma áránál is. További pozitív mobil klíma vélemények olvashatóak arról, hogy az üzembe helyezési idő a mobilklíma esetén minimális a más klímákkal szemben. Nem kell a szerelőre várni, ami különösen hirtelen jött kánikula esetén, akár több hét is lehet. Valamint nem kerül plusz pénzbe a légkondicionáló beszerelése.

Ki-ki maga döntse el, hogy a fenti információhalmazból mit tud magáévá tenni. A Fujitsu kínálatában nem talál mobil klímát, de klímaválasztónk segítségével felmérheti a hűteni kívánt helyiség adottságaihoz szükséges teljesítményt és nem csak Fujitsu klímát forgalmazó partnereink kínálatában megtalálhatja a vágyott mobil klíma berendezést.

Szakemberhez fordulna segítségért? Partnereink elérhetőek ITT.