Manuális klíma vagy automata klíma?

A klímák ma már csendes társaink a nyári napokban, mindenki élvezheti a kellemes hűvöst bevásárlásnál, a bankban, moziban, majd az autóban vagy akár tömegközlekedés közben, a buszokon. Gondolta volna, hogy az első manuális klímával felszerelt autók már a hetvenes években elterjedtek? Akár automata klíma, akár manuális klíma szolgáltatja a hűvös levegőt, kilépve a lehűtött helyiségből mellbevágó a hőség. Megelégelte, hogy otthonába lépve is tikkasztó forróság fogadja nyaranta? Elfelejtené végre e hőséget és az általa okozott rossz közérzetet?

Manuális klíma, split klíma, mobil klíma…

Otthonra nem tudunk manuális klímát ajánlani, a Fujitsu klíma kínálatában minden készülék automata ilyen szempontból, azaz beépített hőmérséklet érzékelőjének köszönhetően csak a kívánt hőfokra hűti a helyiséget. Maradva az automata klíma kontra manuális klíma analógiánál, a nálunk kapható készülékek is mind inverteres kompresszorral ellátottak, -sőt a beltéri egység és a kültéri egység motorja is inverteres sok esetben- így ilyen szempontból sem tekinthetők manuális klímának. Az energiatakarékos klímák akár harminc-negyven százalékkal kevesebb energiát használnak fel, mint korábbi társaik.

A márka vonzereje

Természetesen nem elhanyagolható szempont a választásnál az árak mellett az sem, hogy milyen márkát választunk. A szakemberek azt javasolják, hogy manuális klíma kapcsán is érdemes az ismert, már bizonyított márkák mellett letenni a voksot. Nem csak a hosszú élettartam érdekében ajánlott ez, hanem az esetleges meghibásodások javítása kapcsán is. Amikor a kellemes belső mikroklímát biztosító légkondikról van szó, akkor rendkívül fontos, hogy a nyári melegben mindig rendelkezésünkre álljanak azok, méghozzá kifogástalan állapotban. Ha ismert márkát választ, a szervizeléshez szükséges alkatrészek is könnyen beszerezhetők, ezáltal a javítás gyors és zökkenőmentes. Manuális klíma beszerzés alkalmával ne feledkezzen meg arról sem, hogy mind a beszerelést, mind a rendszeres karbantartást és tisztítást érdemes szakemberre bízni, aki a megfelelő tapasztalattal és felszereléssel végzi el a feladatot.

Klímára váltana, és jól jönne egy kis segítség a választásban? Klímaválasztó ITT.

Szakemberhez fordulna segítségért? Partnereink elérhetőek ITT