Split klíma akció

Az ideális klíma készülék kiválasztásánál nem csak a nyújtott funkciók, hanem az árszínvonal is jelentős érv lehetnek egy-egy márka mellett, és egy split klíma akció sokat lendíthet egy termék vonzóságán. A beszerzés előtt ezért tanácsos átgondolni, pontosan milyen funkciókat is szeretne használni, hiszen a mai légkondik többsége már sokkal többre is képes, mint csak a levegőt lehűteni vagy felfűteni. Másrészt nem szabad elfelejtenie, hogy a sikeres vásárlás majd beszerelés után akár a nap 24 órájában is azt a levegőt szívhatja, melynek hőfokát, páratartalmát, de akár a minőségét is az új gép alakítja át. Korábban például elterjedt, hogy az arra fogékonyak esetében, jellemzően asztmában vagy egyéb légúti betegségben szenvedőknél a klíma kifejezetten káros is lehet, hiszen a rendszer sajátosságai miatt nemcsak a levegőt, hanem a port, a spórákat és akár a baktériumokat is átmozgatta a lakásban. Épp ezért fontos átgondolni, hogy bizonyos igényekből szabad-e engedni? Sok bosszúságtól mentheti meg az embert, ha egy régebbi darab helyett valamilyen split klíma akció keretében egy modernebb verzióra ruház be, vagy a legolcsóbb klíma helyett a szűrőkkel ellátott verziót választja. A Fujitsu kínálatában a legkedvezőbb árú klímák közt is található speciális légszűrőkkel ellátott.

split klima akcio

Akcióban a szűrők

A legnagyobb gyártók ugyanis már jó ideje azon dolgoznak, hogy a korábbi darabok gyermekbetegségeit kiküszöböljék, így például az új klímák esetén nemcsak hogy nem kell tartania az átmozgatott levegőtől, hanem még saját igényei szerint meg is szűrheti azt. A berendezés ugyanis többféle szűrővel szerelhető fel, ráadásul ma már az alapverziók is sokkal hatékonyabban dolgoznak, mint a régi társaik, az alapfelszereltség porszűrők is hatékonyabbak. Más, komolyabb szűrők arra is képesek, hogy szagokat, illatokat kössenek meg, sőt akár a levegőben terjedő vírusokkal és baktériumokkal is megbirkóznak. Egy ilyen felszereltségű berendezés hatékony kiegészítő lehet akár az influenza szezon közepén is, hiszen segít csökkenteni a fertőzések terjedésének kockázatát. Egy jól irányzott tüsszentés ellen természetesen nem védenek, de a beteg családtagok, kollégák miatt a levegőbe jutó baktériumok egy részét kiszűrik.

energiaosztaly seer scop

Melyik energiaosztályt keressük a split klíma akciókban?

A split klíma akció során is érdemes szem előtt tartani a légkondi energiaigényét, mivel befolyásolja a készülék fenntartási költségeit. Figyeljük az energiaosztályokat, a SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio /Szezonális energiahatékonysági viszonyszám, hűtésre vonatkozik), SCOP (Seasonal Coefficient Of Performance/Szezonális teljesítmény együttható, fűtésre vonatkozik) értékeket. Az energiafogyasztást befolyásolja a kompresszoroknál alkalmazott technológia, ami a zajszinttel is összefügg. A gép lelkét adó kompresszorok egy része nem veszi figyelembe, hogy mekkora a különbség a kiválasztott és az aktuális hőmérséklet között. Akármilyen aprócska eltérés esetén is maximális teljesítményre ugranak a ventilátorok, hogy elérjék a beállított hőmérsékletet. Ezzel sokszor jóval több energiát használnak el, mint amennyi indokolt lenne. Az inverteres technológiával ellátott készülékek között is nagy különbségek mutatkoznak és a fejlettebb technológia általában többe kerül. Nem kell feltétlenül split klíma akciókra vadásznunk emiatt. Érdemes átgondolni, hogy mennyit fogjuk használni a készüléket, megtérül-e egy drágább, A+++ készülék által nyújtott kedvezőbb napi fogyasztás.

A levegő megszűrése és az energiatakarékosság hatásossága mellett nyilvánvalóan még sok más választási szempont felvetődhet a kiválasztás alatt. A jelenlegi választékban rengeteg funkcióval változatosan felszerelt darabok érhetőek el, szóval bizonyosan rá fog akadni az Önnek optimális szerkezetre.

Klímaválasztónk segítségével megtalálhatja a vágyott mobil klíma berendezést.

Szakemberhez fordulna segítségért?Partnereink elérhetőek ITT.