Klímaáruházak, kereskedők, szervizek és a garancia

Az elmúlt évtizedben gombamód nőttek ki a földből a klímaáruházak. Mivel jelentősen megnőtt a kereslet a légkondicionáló berendezések iránt, ezért minden igényt kielégítő klímastúdiók, bemutatótermek, szakszervizek, klímaáruházak jöttek létre. Ha ma valaki klímát szeretne vásárolni, akkor olyan széles kínálattal találkozik, hogy szinte nem is tud választani. Komoly felkészülést igényel, hogy valaki képes legyen a számára megfelelő légkondicionáló berendezést megtalálni.

Klímaáruház

Az első kérdés, amivel szembesül a klímára vágyó, hogy ki szereli be a klímát? A légkondicionálós szerelést ma már csak engedéllyel rendelkező szakember végezheti, így praktikus a keresést a szakemberrel kezdeni. Érdemes közeli, leinformálható, több éve tevékenykedő szerelőt választani. A bizalmat növeli egy klímaáruház bemutatóterme, ahol a készülékeket meg lehet tekinteni, hallgatni működést közben és minden kérdésünkre kielégítő válasszal szolgálnak. Az első kérdés többnyire az, hogy milyen klímát szereltessen valaki az adott lakásba. Már ennek a pontos meghatározásához is szükséges a szakember, hiszen számos tényező együttese adja meg a választ, hogy milyen helyiségbe, milyen klímaberendezésre lesz szükség. Ehhez tudni kell például a lakás tájolását, szigeteltségét, a hűtendő helyiség, valamint a rajta lévő ablakfelületek nagyságát. Ezen tényezőkből tudja a szakember megmondani, hogy mekkora kapacitású készülék javasolt az adott helyiségbe.

A vásárló hamar szembesül azzal, hogy a szakembereknek megvannak a maguk kedvenc márkái, ezekből fognak javasolni a vevő igényének megfelelő készüléket. A legtöbb szakember tud ajánlani több árfekvésben, márkából, többféle felszereltségű klíma berendezés és olyan szempontokra is felhívhatja a figyelmet, ami elsőre talán nem magától értetődő. Ha nem is kerül szóba esetleg a vevő által előzetesen kinézett márka, a szerelők, kereskedők könnyen beszerzik bármelyiket, a klímaáruházak korában ez nem lehet akadály. Nem muszáj a beszerelést végző szakember ízlésére vagy a nála felhalmozott készletre való tekintettel lemondanunk eredeti elképzelésünkről, bátran kérjük a nekünk tetsző készüléket.

Hallgassuk meg azonban a telepítést végző szakembert figyelmesen, hiszen tapasztalt, hozzáértő! Szervizelés, karbantartás esetén is érdemes a telepítést végző szakemberhez fordulni, előre tisztázni, milyen feltételek vonatkoznak az klímaáruház adott készülékére, vállal-e szervizelést, karbantartást vagy csak telepítéskor fordulhatunk hozzá. A Fujitsu például akár tíz év garanciát is vállal az oldalfali készülékekre. Ne feledjük, nem mindig a legdrágább a legjobb, ugyanakkor olcsó húsnak híg a leve!

Klímaválasztó ITT.

Klímára váltana, és keres valakit, aki segít választani és beszereli? Esetleg csak klímaszerelőre van szüksége? Partnereink elérhetőek ITT