HD klíma

A HD klíma optimális döntés azoknak, akik most először határozták el magukat, hogy klíma berendezést vételezzenek, azonban azok sem fognak kiábrándulni, akik a ezelőtti ON/OFF szisztémájú készüléküket óhajtják kicserélni az inverteres működési elvű berendezésre. A HD klíma ugyanis egy hatékony multifunkciós berendezés, amely nem csak a nyári időszak magas hőmérséklete, hanem akár a téli hónapok fagyossága idején is egyaránt eszményien alkalmazható.

Mégis mit is fejez ki az előbb felvetett inverteres technológia? Dióhéjban összegezve egy olyasforma rendszert, amelyik részben lakályosabbá változtatja otthonát, másik oldalról megközelítve energiatakarékos üzemeltetésnek köszönhetően, segít pénzt megtakarítani az jövőben. A szokásos készülékekkel ellentétben ugyanis a légkondicionáló nem kapcsol ki-be a nap folyamán, ehelyett remekül és jellemezően kis árfelvétel mellett üzemel, amivel nem pusztán energiát spórol meg, hanem a zúgásszintet is minimalizálja. Azonkívül, a masina nehézség nélkül kezelhető és igen hasznavehető kiadáscsökkentő funkciókkal is bír, így például testre szabhatja a ki- és bekapcsolási idejét, hogy amikor senki sem tartózkodik otthon, ne üzemeljen indokolatlanul. Mindezek közösen azt idézik elő, hogy a régebbi ON/OFF elgondoláson üzemelő klímákhoz képest éves szinten akár 40-50%-os spórolást is elérhet a készülékkel, amely mindenekelőtt akkor jelenik meg kirívóan, hogyha gyakran alkalmazza a klímát.

Ehhez minden alkalom adott, mert a HD klíma nem pusztán a nyári melegség idején remek partner, hanem olyankor is, amikor a hűtés helyett a fűtés funkcióra van igény. A tavaszi-őszi gyors időjárás módosulások folyamán pár perc alatt kellemes hőmérsékletűvé teheti a rezidenciáját, ellentétben a tipikus radiátoros szisztémákkal, amelyeknek sok esetben több órába telik, mire az igényelt hőmérsékletre melegítenek fel. Télen pedig egészen -15 Celsius fokig jó hatásfokkal működtethető a masina, amely hosszabb távon kedvezőbb fenntartási ráfordításokkal rendelkezik, mint a gázfűtéses gépek.

Egy klíma összefüggésében magától értetődően a hűtési és fűtési hatékonyság folyamán eltérő összetevőket úgyszintén javasolt szem előtt tartani. Módfelett sokan hallottak például arról, hogy a légkondi a helységekben “szét tudja fújni” a baktériumokat, sőt az ekcémások, allergiások részére egyáltalán nem célszerű a használatuk. A HD klíma tervezésénél éppen ezen álláspontokat is szem előtt tartotta a készítő, eképpen a masina nagyon hatékony antibakteriális szűrőbevonattal van ellátva, ami mindamellett, hogy közömbösíti a nem kívánatos szagokat, sterilizálja a levegőt azzal, hogy megköti, illetve megsemmisíti a kórokozókat. Továbbá, a berendezés rendelkezik párátlanító üzemmóddal is, melynek köszönhetően a hőmérséklet megváltoztatása nélkül is csökkenthető az optimális páratartalom, így gátat szabva a penészgombák elszaporodásának.

Az automatikus légterelésre képes HD klíma további praktikus funkciója az éjszakai és a turbó üzemmód. Utóbbi bekapcsolásával lerövidíthető a fűtési-hűtési idő, ami akkor rendkívül hasznos, ha például hazaérkezve minél előbb szeretne kívánatos hőmérsékletet elérni a lakásban. A tervezésnél arra is figyeltek, hogy ez a funkció ne igényelje a manuális szabályozást, így ha a klíma elérte a kívánt hőfokot, a turbó üzemmód automatikusan kikapcsol. Említést érdemel az is, hogy a gép mellett az esetleges áramkimaradások sem idézhetnek elő idegesítő meglepetéseket, hiszen a rendszer – amint lehet – automatikusan újraindul a régebbi beállítások szerint.

A HD klíma így tipikusan az a légkondicionáló, amely minden évszakban képes kiszolgálni a család igényeit, miközben energiatakarékos működésének hála még pénzt is spórolhat a használatával!