„Mobil klíma eladó” – belevágjunk?

Üldöznek a mobil klíma hirdetések és zavaró a hőség? Vágjunk bele! Ha meghoztuk a döntést, és biztosak vagyunk benne, akkor már csak ki kell választani a megfelelő modellt a mobil klímák közül. Igaz, nincs egyszerű feladatunk, mert akár az üzletekben, akár a webshopokban rengeteg új és használt mobil klíma eladó.

Mobil klíma típusok

Először is azt kell eldöntenünk, hogy gégecsővel rendelkező mobil klímát szeretnénk-e, vagy kihelyezhető kültéri egységgel rendelkező darabot vennénk. Az előbbinél hátrány az, hogy kisebb a hatásfoka, mivel a gégecsövet majdnem lehetetlen úgy kivezetni, hogy a meleg levegőt maradéktalanul kijuttassa a szabadba (illetve ne áramoljon vissza). Az utóbbi lényegesen nagyobb hatásfokkal bír.

tetoter


A mobil klímát olyan helyiségekbe ajánljuk, ahol más légkondicionáló berendezés nem szerelhető fel, esetleg tetőtéri lakásokba, irodákba, nyaralókba alkalmas. Nagy előnye, hogy könnyen áthelyezhető más helyiségbe, és a megvásárlás után azonnal üzembe helyezhető, nem kell külön szakember a beüzemeléséhez. Hátránya, hogy némileg zajos működés közben, illetve a gégecsöves megoldás sajnos nem tökéletes, ez a típusú mobil klíma nem hűti le olyan jól a helyiséget, mint fix társai. Ennek ellenére igen nagy népszerűségnek örvend, és ezért van olyan sok mobil klíma eladó.

Van olyan, amikor jobban megéri mobil klímát vásárolni?

Ha spórolni szeretnénk, akkor jóval szezon előtt vagy szezon után érdemes megvenni a kiszemelt készüléket, esetleg akcióban. Nyáron, a nagy melegben biztosan mindenhol csak teljes áron kapható légkondicionáló berendezés. Ha spórolni akarunk az áramszámlán, akkor A energia osztályba tartozó klímát vegyünk, és a lakás nagysága, valamint egyéb tényezők segítségével számíttassuk ki, hogy milyen hatásfokú berendezésre van szükség az adott helyiségben!

A Fujitsu kínálatában nem talál mobil klímát, de klímaválasztónk segítségével felmérheti a hűteni kívánt helyiség adottságaihoz szükséges teljesítményt és nem csak Fujitsu klímát forgalmazó partnereink kínálatában megtalálhatja a vágyott mobil klíma berendezést.

Szakemberhez fordulna segítségért? Partnereink elérhetőek ITT.