Klíma akció – Mire figyeljünk?

Miért fontos résen lenni, amikor egy klíma akció ismertetőjébe botlik bele? Mint valamennyi áru beszerzés alkalmával, legyen szó akár táplálékról, ruházkodásról, vagy műszaki termékekről, az emberek vásárlási kedvére erős hatással van a kinézett termék árfekvése.

Akciós klíma vagy olcsó klíma?

A legismertebb, és legnevesebb klímagyártó gyárak, legyen szó akár a Fujitsu, a Samsung, az LG, a Daikin vagy a Hitachi műszaki terméket gyártó óriásokról, valamennyien ugyanazt a célt tűzik ki évről évre maguk elé, nevezetesen a csúcstechnológiás készülékek piacra dobásával, a fogyasztók szeretetének és elismerésének kiérdemlésével a piac legjelentősebb szereplőjévé válni. Ennek pedig ára van. A fejlesztés, kutatás, a termékek kompaktizálása, a zajszint csökkentése, a légszűrési lehetőségek tanulmányozása hatalmas összegeket emészt fel a gyártók oldalán.

kutatás-fejlesztés

Általánosságban elmondható, hogy minél színvonalasabb, minőségi egy termék, az ára ezzel arányosan növekszik. Pontosan ezzel az általános igazsággal találja szemben magát az ember, amikor klíma beszerzésre készül. Itt is lehet azonban spórolni klíma akciókkal. A klíma akció magától értetődően ugyanazt jelenti, mint minden más készítmény vásárlása esetén, tehát kedvezőbb áron kerülhet birtokunkba az akciós műszaki termék. Ezen felül vannak a berendezésekhez kapcsolódó különleges ajánlatok is, mint például a klíma beszereléssel, a beüzemeléssel, a szervizeléssel, vagy akár a garanciával összefüggő klíma akció.

Az klímákra az igény töretlenül nő, így az erősödő konkurencia folyamatos technológiai fejlesztésekre ösztönzi a nagy gyárakat, valamint megjelentek a technológiát másoló vagy gyengébb színvonalú, így természetesen árban is olcsóbb készülékek. Akciós klímák minden árszinten találhatók, hisz a klímák beszerzési ára a legnagyobb beruházás, az üzemeltetési költség már elenyésző ehhez képest a mai energiatakarékossági osztályok mellett.

Min lehet spórolni a klíma vásárlásnál?

A vásárlóknak a trend kedvező, a kínálat óriási és sokszor engedmények sokaságából válogathatnak. Akár már nehézséget is okozhat eligazodni a sokféle ajánlat, márka, felszereltség, klíma telepítési akció, klíma karbantartási akció és a többi klímás ajánlat között. Az engedmények mértéke sokszínű lehet, de tanácsos precízen átnézni a részleteket, mert egy-egy tételen akár 50 % kedvezményt is találhatunk.

Az sem mindegy, hogy klímaszerelőt és akciós szerelést választunk, amikor a klímás hozza az általa kedvelt légkondicionáló készüléket, vagy kinézzük a nekünk tetsző klímát és azt keressük a legkedvezőbb árat kínáló klíma szerelőnél vagy kereskedőnél. Érdemes a nyári kánikula előtt vagy után is érdeklődni, mikor kisebb a kereslet és gyorsabban jutunk a klímához, esetleg a kisebb igény miatt még rugalmasabb árképzést is elérhetünk. Ősszel, a vénasszonyok nyara után is igazán jó klíma akciókat lehet elcsípni a megmaradt készletekre. A téli időszak viszont kevésbé kedvező a beszerelésre. Ki szeretne havas, jeges mínuszokban falat fúratni?

tájékozódjunk a készülékekről

Ár és érték

Általános jó tanács, hogy tájékozódjunk a készülékekről, gondoljuk át, mit várunk el egy légkondicionálótól és csak utána nézzük meg az árakat. Vigyázzunk azonban az akciós lázzal, azaz ne feledjük igényeinket egy-egy vonzó ár láttán! A klímák esetében nagy árat fizethetünk, ha nem a megfelelő berendezést választjuk, hiszen akár 15 évre lesz társunk, lakásunk/erkélyünk/házunk dísze és mindennapjaink háttérzenéje a beltéri és kültéri egység. A zajos klíma, az idővel hiányzó szűrő vagy kényelmi funkció, az utánrendelhető távirányító, a gyakori meghibásodás, a behajthatatlan garancia, elérhetetlen szervizesek, stb. bosszankodás és plusz költségek felmerülését nehéz előre látni, de azért ne veszítsük el a fejünket és gondoljunk ezekre is! Inkább ragaszkodjunk az eredetileg meghatározott elvárásokhoz, és ha esetleg nem találunk hozzá megfizethető árajánlatot vagy áruhitelt, akkor az elsietett választás helyett célszerű kivárni, ugyanis a klíma akció világában csakhamar ránk mosolyoghat a szerencse.

Klímára váltana, és keres valakit, aki segít választani és beszereli? Esetleg csak klímaszerelőre van szüksége?

Klímaválasztó ITT.
Partnereink elérhetőek ITT