Hallott már ilyet: fűtés klímával?

Talán sokan elcsodálkoznak, mások számolni kezdenek, hogy az biztosan nagyon drága, de eláruljuk Önnek, hogy nem így van. A fűtés klímával nem lehetetlen, és még csak nem is megfizethetetlen. Ha nincs kint nagyon hideg, akkor a klímával való fűtés egyszerű és energiatakarékos. Ez többnyire a hűvös, tavaszi-őszi napokon jöhet szóba. Ezeken a már hűvös estéken, amikor fűteni még nem kell, de naplemente után jól esne már egy kis meleg, nem kell fölöslegesen bekapcsolni a kazánt, az inverteres klímaberendezések tökéletesen alkalmasak a lakás felmelegítésére.

Hogyan működik a fűtés klímával?

A klímaberendezéssel előállított fűtés egyenértékű, sőt olykor előnyösebb is a más fűtési módszerekkel szemben. A klímaberendezések a hőszivattyú elv alapján végzik a fűtést, ami annyit jelent, hogy az elektromos energiát nem a hő előállítására, hanem a hő szállítására használják fel, így a bevitt energiának a többszöröse kapható meg melegként. A fűtés klímával gyorsabb felmelegedést okoz a lakásban a szokásosnál. Nem sokkal az elindítása után már akár több, mint 50°C levegőt bocsát ki a berendezés. Ez lényegesen gyorsabb, mintha bármilyen más módszerrel fűtenénk. A klímával fűtés előnyei közé tartozik még, hogy távirányítóval vezérelhető, valamint, hogy a meleg levegő erősségét és irányát is szabályozni tudjuk. Ha a klímaberendezésünket nem csak hűtésre, hanem fűtésre is szeretnénk használni, akkor ezt még felszerelés előtt beszéljük meg a klímaszerelővel, mert ez esetben a kültéri egységet téliesíteni szükséges, valamint a kültéri vízelvezető csövet is fűteni, és szigetelni kell.

Lánczi János mérnök beszél videónkban a klímával fűtésről bővebben.

A Fujitsu kínálatában minden készülék alkalmas fűtésre is, és vannak olyanok, amik teljes értékű fűtésként is használhatók.

Klímára váltana, és keres valakit, aki beszereli? Esetleg csak klímaszerelőre van szüksége? Klímaválasztó ITT. Partnereink elérhetőek ITT.