02.jpg

Hogyan lehet megbízható klímaszerelőt találni?

Rengeteg beszámolót hallunk megbízhatatlan, kontár munkát végző klímaszerelőkről, sőt gyakran a szerelők hibáját magának a légkondicionáló készüléknek tulajdonítják a vásárlók. Úgy döntöttünk leszámolunk a sarlatánokkal, úgyhogy összeszedtünk 4 egyszerű tippet arra, hogy miként érdemes leinformálni a szakembert a munka előtt, akár beszerelésről, akár éves karbantartásról beszélünk.

Klímaszerelő nélkül jelenleg a törvényi szabályozás szerint nem lehet légkondihoz jutni, viszont pontosan ezért klímaszerelő sem lehet akárki. Jelenleg technikummal és OKJ-s tanfolyammal lehet nekivágni a szerelésnek, azt viszont sajnos nem lehet ellenőrizni, hogy milyen eredménnyel tanulta a szakmát az illető. Bizonyítványt azért mégsem lehet elkérni az ajánlatkéréskor. ? Van viszont néhány trükk, amit érdemes alkalmazni.

jo szerelo

1. Válasszon ismerős véleménye alapján

Kézenfekvőnek tűnik, mégis sokan kihagyják ezt a lépést. Kérdezze meg közeli, illetve akár kevésbé közeli ismerőseit is, hogy tudnak-e megbízható szerelőt! Egy profin elvégzett munka igazi jelképe mégiscsak az elégedett vásárló, így amennyiben ismerőse elégedett volt egy szakemberrel, nagy valószínűséggel Ön is az lesz vele.

2. Kopogjon át a szomszédba

Ne essen pánikba, amennyiben ismerősei nem tudnak tippet adni! Ilyenkor a legjobb megoldás becsengetni szépen a szomszédba, elfogyasztani egy kávét, majd minimum 5 perc trécselés után fel is lehet tenni a nagy kérdést: „Neked ki szerelte be a klímát?” Ebben extra előnyöket is realizálhat, és itt nem az ingyen kávéra gondolunk. Amennyiben a szomszédtól kér segítséget, az ajánlott szakember már nagy valószínűséggel ismerni fogja az épület sajátosságait, így könnyebben, gyorsabban és szakszerűbben tud beszerelendő klímát ajánlani. Ha pedig az Ön alatti, vagy feletti lakót bombázza meg a kérdéssel, akkor a lakás fekvése mellett nagy eséllyel a kialakítása is hasonló lesz, így még kevesebb lesz a szakember számára az ismeretlen paraméter. Honnan lehet tudni, hogy melyik szomszédnál van klíma? Keresse a kültéri egységeket a megoldásért!

3. Nézzen utána milyen márkákkal dolgozik

Ha már van jelölt, akkor erőteljesen javasoljuk, hogy tegyen fel egy ártatlan kérdést, hogy konkrétan milyen márkájú klímákkal dolgozik a szakember? Miért? A nagyobb légkondicionáló márkák folyamatosan képzik a klímaszerelő partnereiket, hogy a legjobb kiszolgálást tudják biztosítani a vásárlók számára. Tudjuk, hiszen mi is pontosan így teszünk a Fujitsu Klímánál. Partnereinket folyamatosan szakmai tréningekkel és továbbképzésekkel bombázzuk, ők pedig lelkiismeretesen részt is vesznek rajtuk a vevői elégedettség növelése érdekében.

4. Válasszon megbízható márkáktól közvetlenül

Ha pedig elfogadja azt az állítást, hogy a nagyobb márkák szerelői esetében jóval alacsonyabb a kockázat, akkor indokolt lehet akár közvetlenül az adott márka oldaláról válogatni. Figyelem, marketing: megbízható Fujitsu Klíma klímaszerelő partnerek elérhetőek ITT, vagy a jobb felső sarokban található Hol kapható? gombra kattintva.

Kapcsolódó cikkek