01.jpg

5 megdöbbentő okos kütyü a lakásba

Egy okostelefon, vagy egy okostévé már-már mindennapos. Azon sem lepődünk meg, ha valaki okosórát villant a karján, sőt ma már azért nem példátlan egy okosított hűtő vagy éppen mosógép használata sem a lakásban. Mi azonban alapos kutatómunkával találtunk néhány olyan otthoni okos eszközt is, amiről nagy valószínűséggel azt sem tudta, hogy létezik. Íme a lista:

1. Okos csengő

okos csengo

A Ring doorbell fedőnéven futó kütyüt első ránézésre össze is keverhetnénk egy hagyományos csengővel, annál azonban jóval többre képes. Össze tudjuk szinkronizálni okostelefonunkkal, és azonnal küld egy értesítést, ha mozgás történik az ajtó előtt. Egy beépített mikrofonon keresztül beszélgetni is tudunk látogatóinkkal, de még videót is készíthetünk róluk.

2. Okos villanykörte

Ezen a fronton elég nagy a választék, nem is kell sokáig túrni a Google-t, hogy rábukkanjunk néhány kincsre. Amit azért indokolt tudnia egy okos villanykörtének: okostelefonos vezérlés, több működési üzemmód, állítható erősség, időzítés és változtatható fények. Közérthetőbben, házi disco nélkül csak átlagos, „buta” villanykörtéről beszélgetünk.

3. Okos zuhanyzó

okos zuhanyzo

Itt már azért a legtöbben felkapják a fejüket. Levetkőzünk, beállunk a zuhanyzóba, megengedjük a vizet, elvégezzük szakszerűen a fürdést, elzárjuk a vizet, majd megtörölközünk. Mit lehet ezen okosítani? A U by Moan rendszer már hang- és okostelefonos vezérléssel is működik, szól nekünk túl sok víz pazarlása esetén, képes időzítést beállítani és értesít minket, ha felmelegszik a víz. Magyarán odaszólunk a zuhanyzónak, megengedi a vizet, majd szól, ha már eléri a kívánt fürdési hőmérsékletet. Mi lesz a következő? Okos WC? Nos…

4. Okos WC

okos wc

Az internet legsötétebb bugyraiból sikerült előtúrnunk ilyet is. Fűtött ülés, masszás funkció (!), beépített szagelszívó, popó törlő és szárító rendszer, tökéletes higiénia és éjszaka még kulturált világítással azt is jelzi, merre botorkáljunk a sötétben. És aki esetleg ezen a ponton azt hinné, hogy nincs tovább, technológiailag elértük a csúcsot, annak csak ennyit mondunk:

5. Okos levegő

okos levego

Nem vicc. A Fooboot air quality monitor egy kis kütyü, ami figyeli a levegő összetételét, szén-dioxid szintjét, páratartalmát, és szól okostelefonunknak, ha gáz van. Mármint szó szerint szól, ha gáz van.

6. Okos klíma

okos klima nocriax

Amikor pedig már a WC is okos, miért spórolnánk ki pont a klímánkból az észt? Saját, nem túl hivatalos besorolásunk szerint a klíma már „félig okos” abban az esetben, ha programozható, azaz tökéletes időzítéssel meg tudjuk adni, hogy munkából hazaérve a vágyott hőmérséklet várjon minket. Mi történik azonban, ha késik a metró? Feleslegesen hűtöttük percekig a lakást? A „valódi okos” klímák már Wi-Fi kapcsolattal is irányíthatók, így okostelefonnal is tudjuk nekik jelezni, hogy indul a buli. Mitől lehet még ezenfelül igazán „zseni” egy klíma? Néhány hívószó: éjszakai üzemmód, mozgásérzékelő, automatikus szűrő tisztítás, fűtés-hűtés közötti önálló váltás.

Már a leggazdaságosabb,ECO (LLC) termékcsaládunk is programozható, a legtöbb kényelmi funkciót és a valódi „okosságot” pedig NocriaX sorozatunk képviseli. A kettő között pedig természetesen minden igényt ki tudunk szolgálni. A funkciók áttekintőjét megnézheti ITT, vagy irány a klímaválasztó!

ECO (LLC) termékek és ajánlott kiskereskedelmi árak ITT
NOCRIAX termékek és ajánlott kiskereskedelmi árak ITT
Klímaválasztó ITT

Okos klímára váltana, és keres valakit, aki beszereli? Esetleg csak klímaszerelőre van szüksége? Partnereink elérhetőek ITT

Kapcsolódó cikkek