02.jpg

Biztonságos klímaszerelés a jelenlegi helyzetben – miért ne?

Közeledik a hőség, amit egy klimatizált szobában könnyebb átvészelni. A jelenlegi helyzetben ódzkodik a beszereléstől, vagy tisztítástól? Nincs mitől tartania – olvassa el cikkünket!

Biztonságos klímaszerelés

A nyár felé közeledve egyre melegebbek a napok, így a legtöbb ember pánikszerűen kezd el azon dolgozni, hogy hőmérsékletügyileg valamivel élhetőbbé varázsolja otthonát – mindezt azért, hogy végül inkább a következő nyárra halassza a megfelelő hűtőeszköz kiválasztását. Aki végül mégis eljutna a választásig, annak nagyban megnehezítheti a dolgát a jelenlegi koronavírus járvány. Még egy alapvetően egyszerűnek számító klímatisztítás is fejtörést okozhat a tulajdonosoknak, így hát felmerül a kérdés: megvalósítható-e a biztonságos klímaszerelés, klímavásárlás, mikor és hogyan végezhető a klímakarbantartás?

A koronavírus alapvetően változtatta meg az életünket, az életvitelünket, és ez még valószínűleg sokáig éreztetni fogja a hatását. Alkalmazkodnunk kellett: csak akkor megyünk emberek közé, ha feltétlenül szükséges, és még az olyan triviális tevékenységek kivitelezése is körülményessé vált, mint például egy egyszerű bolti bevásárlás. Vegyük végig azokat az óvintézkedéseket, amik mostanra már természetessé váltak mindannyiunk életében:

  • gyakori és alapos kézmosás baktériumölő folyékony szappannal
  • otthonunkon kívül szájmaszk, esetleg eldobható gumikesztyű használata
  • arcunk érintésének kerülése
  • otthoni felületek gyakori fertőtlenítése, hazaérkezés utáni azonnali ruhamosás
  • szeretteinkkel, barátainkkal való találkozások elkerülése
  • publikus helyen távolságtartás másoktól

Milyen fontos tényezőket kell még figyelembe vennünk? Mint írtuk az előző bekezdésben, érdemes az érintkezésbe került területeket gyakorta fertőtleníteni, hiszen a WHO felmérése alapján a koronavírus akár 5-9 napig is fertőzőképes maradhat és ez érvényes a klímák műanyag, és fém felületeire is. Milyen megelőző lépéseket lehet ezzel kapcsolatban tenni? Fontos, hogy a javasolt óvintézkedéseket betartsák a klímaszerelők, illetve a klímavásárlást tervezők is a biztonságos klímaszerelés közben, hiszen számukra éppolyan fontos a megfelelő vírus elleni védelem egy egyszerű karbantartás során, mint a lakás, illetve az újonnan vásárolt készülék tulajdonosának.

Mit tesz a Fujitsu a biztonságos klímaszerelésért és klímakarbantartásért?

biztonságos klímaszerelés

A Fujitsu klímák importőreként a Columbus cégcsoport számára a legfontosabb a felelős tájékoztatás, így a lehető legrészletesebben kell beszélnünk a klímák szűrőiről és a gyakran hozzájuk társított hamis biztonságérzetről.

Egy megfelelően karbantartott és tisztított klíma légszűrőinek VAN vírusölő hatása (ennek célja a gépezet belsejében, illetve a működés közben létrejövő nedves környezetben a kórokozók elszaporodása és megtapadása elleni védelem). Azonban még a legbiztonságosabb légkondicionálók sem garantálhatják a helyiség légmennyiségének teljes fertőtlenítését. Aki kellemes hőérzetet szeretne biztosítani otthonában, annak a koronavírus ideje alatt is biztosítható a biztonságos klímaszerelés!

Légszűrős klímák esetén a megfelelő és rendszeres tisztítás nélkülözhetetlen a megfelelő működésért – a jelenlegi helyzetben teljesen érthető, ha ehhez nem engedne be egy ismeretlent otthonába. Mivel a megfelelő és szakszerű karbantartást, illetve biztonságos klímaszerelést kizárólag a klímaszerelő tudja elvégezni, ezt nem javasoljuk, azonban ha mégis úgy döntene, hogy inkább Ön végezné el, akkor egy kis műszaki érzékkel akár még neki is vághat: előtte azonban feltétlen olvassa el EZT A CIKKÜNKET, segítünk a szakszerű lépések megtételében.

Mint írtuk, nem javasoljuk a saját kezűleg történő tisztítást, viszont hadd nyugtassuk meg: a Fujitsu klíma és viszonteladó partnerei számára az Ön biztonsága a legfontosabb szempont, így lakásának, irodájának felmérése a lehető legnagyobb odafigyeléssel és óvatossággal történik, ugyanez igaz a klímaszerelésre is. Mindent a vírusmentességért!

A javasolt biztonságos klímaszerelés lépései:

  • A szerelés, illetve a felmérés védőszemüvegben, kesztyűben és természetesen szájmaszkban történik
  • Levegő-és felületfertőtlenítő spray használata (mind a biztonságos klímaszerelés előtt, közben és után is)
  • Fizetés személyes érintkezés nélkül
  • Szerelés, tisztítás közbeni állandó szellőztetés

Gyakran feltett kérdés, hogy vajon a magas alkoholtartalmú fertőtlenítőszerekkel lehet-e tisztítani a klímaberendezések felületét, kárt tehetnek-e ezek a műanyag bevonatban? Javasoljuk a hatóidő letelte után mindenképp letörölni a készülékről a vegyszert, illetve a konkrét tisztítás előtt hasonló, kevésbé látható helyen tesztelni a szer hatását.

Odafigyelünk egymásra, így számunkra is természetes, hogy mindent megteszünk az Ön egészségének védelmében, illetve a biztonságos klímaszerelésért! Viszonteladóink egyéb biztonsági intézkedéseiről kérjük érdeklődjön időpont-egyeztetéskor.

Légszűrős klímáink: www.fujitsuklima.hu/klimak/oldalfali-klima

Okos klímáink: www.fujitsuklima.hu/klimak/oldalfali-klima/nocriax-sorozat

Ha a design kiemelten fontos: www.fujitsuklima.hu/klimak/oldalfali-klima/design-sorozat-ke

Partnereik biztonságos klímaszereléshez, klímatisztításhoz: www.fujitsuklima.hu/hol-kaphato

Kapcsolódó cikkek