Fűtés-hűtés, melegvíz kedvezményes tarifával, környezettudatosan

Az egyetemes villamos energia szolgáltatások mellett elérhető, megújuló energiával kiegészített fűtés üzemeltetést szolgáló kedvezményes áram tarifa.

Ahogy a világ energiaigénye folyamatosan növekszik, úgy erodálóik természetes életterünk a Földön. Globális és lokális cél az egyre növekvő energiaszükségletet alternatív, környezetbarát eljárással előteremteni. Ennek hatékony módja a főleg zöld energiával működő hőszivattyús rendszerek, melyek 1 kW villamos-energia felhasználásával akár 4-6 kW fűtés teljesítmény állíthatnak elő. A technológia évtizedek óta létező és megbízható fűtési-hűtési alternatíva.

H tarifa

A kedvezményes díjszabású H tarifa a megújuló energia nagyobb mértékű felhasználására ad lehetőséget. H tarifa Magyarország egész területén érvényes és elérhető, rendeletben szabályozott mérsékelt díjszabással. A modern hőszivattyúkkal és a pénztárcabarát tarifákkal rendkívül gazdaságos üzemeltetés érhető el. Sőt, napelemmel kiegészítve a működtetéséhez szükséges áram részben vagy akár egészben kiváltható.

Mennyi az annyi? Megéri kedvezményes tarifát igényelni?

A 2021. április 1-től érvényes egységes egyetemes normál tarifák árakhoz képest közel 50%-al kedvezőbb a külön mért, direkt hőszivattyúkra tervezett kedvezményes tarifatípus.

Külön mért tarifák, külön bekötés?

A H tarifa célzottan a környezetet kímélő, gazdaságos és korszerű hőszivattyús fűtési-hűtési berendezések részére lett kialakítva. Igénylésének egyik elengedhetetlen feltétele a külön mérőóra hely kialakítása. A már meglévő (akár több. Pl: nappali és éjszakai vezérelt) mérők mellé a kedvezményes tarifa mérői is külön felszerelésre kell, hogy kerüljön.

A bekötést kizárólag MEE VET (Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Energia Társaság) által minősített és regisztrált szerelő végezheti, melynek során nem leválasztható módon, külön mérőórára kerül az energiatakarékos berendezés. (A regisztrált szerelők listáját megtalálja a szolgáltatója honlapján.)

H áram tarifa főbb sajátosságai:

H tarifa

Megújuló energiaforrásokat előtérbe helyező, gazdaságos és környezetbarát berendezésekre vonatkozó villamosenergia szolgáltatás.
Idény jelleggel október 15-től április 15-ig vehető igénybe, azonban napközben nincs szolgáltatás szüneteltetés.
Szintén külön mérőállást és direkt bekötést igényel regisztrált szakemberrel.

Kedvező díjszabású áramszolgáltatások igénylése:

  • Meglévő vagy újonnan létrehozott jogviszony valamelyik magyarországi elektromos-energia szolgáltatóval (Ügyfélszám szükséges)
  • A telepítés helyét képző ingatlan igazolt tulajdonosa igényelheti a kedvező díjszabású tarifát.
  • Töltse ki a szolgáltató weboldalán található igénylőlapot

A magyarországi egyetemes szolgáltatók:

Észak-magyarországi Áramszolgáltató NyRt. www.emasz.hu
Budapesti Elektromos Művek NyRt. www.elmu.hu
E.ON Energiaszolgáltató Kft. www.eon-energiaszolgaltato.hu
Dél-magyarországi Áramszolgáltató ZRt. www.demasz.hu

 

H kedvező díjszabású tarifa sikeres igénylésének feltételei:

Megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez igényelhető, akár már kiépített fan-coil-os hőszivattyús vagy direkt elpárolgású hőszivattyús, klímás fűtési rendszerekhez.

Split klíma berendezések esetében olyan készülékekre érvényes, amelyekre a minimum SCOP érték: 3,4

A készülék megfelelőségéről a telepítést végző, (a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság - "Klímagáz Adatbázis"- ában ellenőrizhető, érvényes) „F-GAS” vizsgával rendelkező szakember nyilatkozik a szolgáltatónak.
A megfelelő készülékről tájékoztatást kaphat a felmérést, telepítést végző szakembertől, vagy meggyőződhet róla Ön is. Keresse a letölthető megfelelőségi nyilatkozatot a hőszivattyús berendezések és fűtésre alkalmas klíma berendezések termék adatlapján.

Kérjen Ön is, kötöttségektől mentes, ingyenes felmérést!

Felmérést kérek