Dizájn díjas klímaberendezések a Fujitsu kínálatában

A „red dot” díj egyike a világ három legelismertebb formatervezési díjának, amely 3 kategóriában értékel: termék, kommunikáció és koncepció. A termék kategóriában az előző 2 évben forgalomba hozott termékeket vizsgálták 9 kritérium figyelembevételével, így az innováció, a funkcionalitás, a dizájn, a minőség, az ergonómia, az értékállóság és a gazdaságosság mértéke alapján. 2012-ben a világ 58 országából 4 515 termékkel pályáztak a megtisztelő címre. Valóban rangos, széles körben végzett mustráról van tehát szó.

A Fujitsu klíma LU és LT sorozata nyerte a díjat

Az LT és LU sorozat, amely a díjat elnyerte, 185 mm-es mélységével az iparágban ismert legkeskenyebb beltéri egységgel rendelkezik. A beltéri egység kialakításánál a tervezők arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy működés közben és használaton kívül is esztétikus legyen a klíma megjelenése és harmonizáljon a környezettel.

A Fujitsu „LT és LU sorozat” elnyerte a 2012-es termék dizájn díjat a németországi „Design Zentrum Nordrhein Westfalen” jóvoltából. A díj átadására Essenben (Németország) került sor 2012. július 2-án, ezt követően a díjazott termékek a „red dot design” múzeumban kerültek kiállításra.

Miben kiemelkedő a dizájn díjas Fujitsu LT és LU klíma?

Nem kell szerencsére ilyen messzire utaznia, hogy többet megtudjon róla, bár minden bizonnyal érdekes kirándulás lenne. Az LU és az LT sorozat hasonló testben különböző funkciókkal bír.

A dizájnnal kezdve: a Fujitsu LT klíma színe ezüstös/gyöngyház, az LU pedig hófehér. Az LT sorozatot mozgásérzékelővel látták el, mely érzékeli a szobában tartózkodó embereket és ez alapján dönti el, bekapcsolja-e az energiatakarékos módot. Az LU pedig multi split rendszerben is elérhető, tehát több beltéri egységet lehet egy kültéri egységhez csatlakoztatni. Mindkét klíma sorozat rendelkezik ionos légszűrővel és alma-katekin légszűrővel, így hatékonyan segítik a harcot a kellemetlen szagok, a kórokozók és a penészgomba ellen.

Részletesebb információt ezekről a klímákról itt találhat.

Fujitsu Klíma - légies elegancia akár 10 év garanciával