A Fujitsu „LT és LU sorozat” elnyerte a 2012-es termék dizájn díjat a németországi "Design Zentrum Nordrhein Westfalen" jóvoltából.

A „red dot” díj egyike a világ három legelismertebb formatervezési díjának, amely 3 kategóriában értékel: termék, kommunikáció és koncepció.

A termék kategóriában az elmúlt 2 évben forgalomba hozott termékeket vizsgálták 9 kritérium figyelembevételével, így az innováció, a funkcionalitás, a dizájn, a minőség, az ergonómia, az értékállósság és a gazdaságosság mértéke alapján.

Az idei évben a világ 58 országából 4 515 termékkel pályáztak a megtisztelő címre, amelyet végül a Fujitsu LT és LU sorozata nyert el.

A díj átadására Essenben (Németország) kerül sor 2012. július 2-án, ezt követően a díjazott termékek a „red dot design” múzeumba kerülnek kiállításra.

Az LT és LU sorozat, amely a díjat elnyerte, 185 mm-es mélységével az iparágban jelenleg ismert legkeskenyebb beltéri egységgel rendelkezik, e-mellett a hagyományos kialakítású beltéri egységekkel összehasonlítva 20%-os energiamegtakarítás érhető el.

A beltéri egység kialakításánál a tervezők arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy működés közben és használaton kívül is esztétikus legyen a klíma megjelenése és harmonizáljon a környezettel.

Reméljük a jövő évben hasonló sikerek várnak a Fujitsura!